FRI FRAGT PÅ ORDRER OVER 1.000 KR.

Spansk, japansk og bornholmsk topgastronomi – i hjertet af København

Verden er fyldt med spændende mad, forskelligartede tilberedningsmetoder og variationer i måden, mennesker nyder sine måltider på. Som madelsker er det et privilegie at kunne rejse ud og opleve fundamentalt anderledes madkulturer end den danske – et privilegie, der desværre er begrænset i denne tid. Heldigvis kan du smage på det bedste fra de udenlandske køkkener lige midt i den danske hovedstad – der selv er verdensberømt for sin revolutionerende gastronomi. Uanset om du er mest til det asiatiske, det sydeuropæiske eller det hjemlige danske køkken, så finder du inspiration til en helt unik madoplevelse nedenfor.

Spanien: Casa Lola

Det spanske køkken er bedst kendt for den verdensberømte tapas, der består af små kolde eller varme retter, og som både kan fungere som forret eller udgøre et helt måltid. Tapas kommer fra verbet tapar, som betyder “at dække”, og en teori går på, at udtrykket stammer fra Andalusien, hvor man før i tiden brugte flade brød som låg på glassene for at holde insekter ude af sherryen. I dag er den spanske gastronomi fortsat meget deleorienteret, og det er helt normalt at bestille flere mindre retter til deling blandt hele bordet.

Tapashuset Casa Lola byder på en ægte spansk madoplevelse i en restaurant drevet af spaniere med en stor passion for at vise hjemlandet frem fra sin bedste side. Den afslappede stemning og det venlige personale får hurtigt tankerne hen på sydligere himmelstrøg, som mange vil genkende fra sommerferien på de spanske ferieøer. En af de store favoritter på Casa Lolas menukort er de cavagrillede tigerrejer. Prøv dem og en masse andet ægte spansk delemad midt på Vesterbro.

Bornholm: Koefoed

Tusindvis af danskere valfarter hvert år til Bornholm, og nok er Solskinsøen populær grundet den flotte natur og seværdighederne, men de fleste kan også nikke genkendende til en mund, der løber i vand ved duften af sild fra et af de mange røgerier. Øen byder også på masser af andre lokale specialiteter som lakrids, pasta og iskolde, lokalt bryggede øl.

Hos Restaurant Koefoed er de bornholmske råvarer og hele øens sommerlige stemning inspirationskilde til såvel menuen som indretningen. Maden laves med gode, bornholmske ingredienser og råvarer fra øens små producenter, der er specialister inden for hvert sit felt. Lokalernes opbygning er stærkt inspireret af de bornholmske rundkirkers rå, hvidkalkede buer og hvælvinger. Hos Koefoed er en sommerforelskelse blevet til livslang kærlighed, og derfor kan du smage et lille stykke af Bornholm blot et stenkast fra Kongens Nytorv.

Frankrig: Restaurant Rebel

Det franske køkkens gastronomi blev som det første nogensinde optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv med beskrivelsen “en social tradition rettet mod at fejre de vigtigste øjeblikke i individers og gruppers liv”. Fransk madlavning er både historisk set og i moderne tid særdeles vidtspændende, men et fællespunkt er fokus på simpelhed, elegance og høj kvalitet. Derudover har Frankrig naturligvis også en helt særlig oste- og vintradition, der går langt tilbage i tiden.

Hos Rebel vil man gerne hæve niveauet for moderne bistromad ved at kombinere den franske elegance med nyere dansk gastronomi i et uhøjtideligt og afslappet miljø. Rebel er Michelin-anbefalet og modtager af 5-stjernede anmeldelser i Politiken og Berlingske, fordi stedet formår at forene smagen fra en finere fransk restaurant med venligheden fra et mere ydmygt spisested. Vælg Rebel, hvis du vil opleve franskinspireret gastronomi på Store Kongensgade i København.

Japansk: UMA

Den japanske gastronomi er overordnet set præget af en omhyggelig omsorg for det visuelle udtryk i retterne, der er underlagt strenge krav til måden, de præsenteres på. Hovedingredienserne har historisk set været fisk og grøntsager, hvor kvaliteten og friskheden har været nøgleord. Alle råvarer behandles meget skånsomt, og den friske fisk spises ofte rå. De senere års tilbagegang i forsyningen af fisk har dog betydet et større fokus på inkorporering af bl.a. svinekød, der fx kan langtidstilberedes og serveres med japanske krydderifavoritter som soja, ingefær og wasabi.

På UMA er det bedste fra Japan fusioneret med andre spændende køkkener. I deres signaturmenu A Taste of UMA kan du både smage laks bagt efter mi cuit-metoden og langtidstilberedt gris med hoisin, tamagoyaki og espresso-teriyaki. UMA er en fantastisk måde at opleve japansk gastronomi på og så endda hjemme på danske Nørre Farimagsgade lige ved Søerne i København.

Mere gastronomi

3-retters italiensk middag hos Retro Gusto på Vesterbrogade

345 kr / 269 kr

5-retters a la carte inkl. vinmenu på Restaurant Fuego

1.160 kr / 849 kr

1 flaske Vodka Bornholm inkl. 6 flasker Maté Maté

469 kr / 349 kr

Favoritkasse – 6 eller 12 flasker fra Voulez Vous

810 kr / fra 399 kr

Luk

Kurv (0)

Kurven er tom Kurven er tom.

Whatelse

eksklusiv fordelsklub